Сирийските демократични сили - кюрдско-арабският съюз, подкрепян от международната антиджихадистка

...
Сирийските демократични сили - кюрдско-арабският съюз, подкрепян от международната антиджихадистка
Коментари Харесай

Сирийските демократични сили прекъснаха последния път за изход на джихадистите от Ракка

Сирийските демократични сили - кюрдско-арабският съюз, подкрепян от интернационалната антиджихадистка коалиция - прекъсна последния излаз от Ракка и по този начин джихадистите от " Ислямска страна " не могат да избягат от сирийския град, съобщи Агенция Франс Прес, като се базира на сирийския Център за наблюдаване на правата на индивида.

Директорът на центъра Рами Абдел Рахман заяви, че кюрдско-арабската коалиция е поела контрола върху регион южно от Ефрат, като е прекъснала по този метод последния път, който можеха да употребяват ислямистите, с цел да изоставен Ракка.

Същевременно американският емисар в интернационалната антиджихадистка коалиция Брет Макгърк се срещна през днешния ден с локални представители в северния сирийски град Табка, съобщи Агенция Франс Прес.

Съединени американски щати започнаха да въоръжават сирийските кюрди

В срещата с членовете на Гражданския съвет на Табка, който ръководи града, Макгърк бе придружаван от заместник-командващия интернационалната коалиция, английския генерал-майор Рупърт Джоунс, от други представители на обединението и от членове на Сирийските демократични сили.
 
Вчера Макгърк се срещна с членовете на Гражданския съвет на Ракка, който би трябвало да ръководи града, откакто ИД бъде изгонена оттова. Сега този съвет заседава в град Аин Иса северно от Ракка.

Джихадистите от ИД бяха изтласкани от Табка и от региона на близкия язовир на 10 май от Сирийските демократични сили.
Сирия  Ракка  Ислямска страна
  По тематиката Франция и Русия ще борят дружно тероризма Лидерът на Ислямска страна може би е погубен при съветски удар
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР