Сирийските държавни медии съобщават, че противовъздушната отбрана е прехванала израелски

...
Сирийските държавни медии съобщават, че противовъздушната отбрана е прехванала израелски
Коментари Харесай

Сирия твърди, че отблъснала израелски удар, фрагменти от зенитни ракети са ударили Израел

Сирийските държавни медии оповестяват, че противовъздушната защита е прехванала израелски ракети в централните елементи на страната, като е свалила множеството от тях, написа " Ройтерс ". От израелската полиция настояват, че остатъци от сирийска противовъздушна ракета са блъснали далечен град. Няма данни за ранени хора.

Сирийската войска прави изказване, че ракети, прелетели над елементи от столицата на Ливан Бейрут, са блъснали места в покрайнините на град Хомс, като са предизвикали единствено материални вреди. От " Ройтерс " не могат още да удостовери отчета.

Според израелски боен представител, техни бойни самолети са блъснали цели, в това число сирийска противовъздушна батарея, от която е била изстреляна противовъздушна ракета към Израел. По данни на израелската войска, нейните военни самолети са невредими.

След детонация във въздуха, чута в Израел, остатъци от сирийската ракета се приземиха в Рахат, град на към 180 км южно от линията на примирието сред двете страни, заяви израелската полиция. Няма данни за потърпевши.

Израелските удари са част от ескалация на спор, продължаващ от години за да се забави възходящото одобряване на Иран в Сирия, настояват израелски военни специалисти.

През последните месеци Израел ускори ударите по сирийски летища и въздушни бази, с цел да попречи на възходящото потребление на въздушни линии за доставки от Иран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР