Сирийски военни източници са отрекли излезлите по-рано информации за извършена

...
Сирийски военни източници са отрекли излезлите по-рано информации за извършена
Коментари Харесай

Сирийски военни отричат да е имало ракетна атака през нощта

Сирийски военни източници са отрекли излезлите по-рано информации за осъществена ракетна офанзива рано сутринта, ориентирана против военновъздушната база Шайрат в провинция Хомс, оповестява ДПА.

Според източниците системите за противовъздушна защита са били задействани, само че се оказало, че паниката е подправена.

Медия, следена от ливанското коренно ислямистко придвижване " Хизбула ", в началото заяви, че шест ракети са били изстреляни към базата Шайрат и три ракети към военното летище Думаир покрай Дамаск.

Междувременно САНА заяви, че ракетите, ориентирани към военновъздушната база, са били свалени от сирийското Противовъздушна отбрана, а медията на " Хизбула " посочи, че всички девет ракети са били прихванати.

В никоя от информациите не се прецизира кой може да е изстрелял ракетите. Sky News отбелязва, че са били чути мощни детонации от сирийската страна на долината Бека, която граничи с Ливан.

Според публицист, непосредствен до " Хизбула ", израелски изтребители са изстреляли минимум три ракети по летището, нарушавайки ливанското въздушно пространство.

В отговор на информацията на САНА представител на Пентагона съобщи, че " сега няма американска военна интензивност в този регион ".

Военновъздушната база Шайрат беше ударена при ракетните удари на Съединени американски щати през предходната година в отговор на офанзива с химическо оръжие в северната част на Сирия, за която виновността беше хвърлена върху режима на Башар Асад. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР