Сирийски правителствени сили убиха още петима турски войници и раниха

...
Сирийски правителствени сили убиха още петима турски войници и раниха
Коментари Харесай

Сили на Асад убиха още петима турски войници край Идлиб

Сирийски държавни сили убиха още петима турски бойци и раниха други петима през днешния ден в провинция Идлиб, предадоха в. " Дейли сабах " и организация " Ройтерс ", цитирала телевизия NTV.

Атаката е била по един от турските военни постове в северозападната провинция Идлиб, за която се водят сражения от сирийския режим с поддръжката на Русия и - неотдавна - проирански сили. Градчето Тафтаназ е на към 15 км североизточно от град Идлиб.

Голяма част от провинция Идлиб към момента се управлява от въоръжени групировки, най-вече джихадистката " Хайят тахрир аш Шам ", обединяване, доминирано от някогашния клон на " Ал Кайда " в Сирия. Само за два месеца над половин милион са напусналите домовете си провинцията. След като се насочиха към турската граница, неправителствени организации заговориха за задълбочаваща се филантропична рецесия, а Турция предизвести, че може да се наложи още по-активна интервенция в Сирия, тъй като не би се справила с нов мигрантски приток.

Това е вторият сходен случай за по-малко от седмица. При предходния убийството на турски бойци бе последвано от известие - непотвърдено от сирийски медии (нито на режима, нито на опозицията) - за турска контраофанзива, довела до " неутрализирането " на десетки бойци на президента Башар ал Асад. " Неутрализиран " в терминологията на турската войска е събирателно разбиране, което може да значи " убити ", само че и " ранени " или " пленени ". Според " Дейли сабах " при нападението са убити 76 турски бойци.

Анкара изпрати в края на седмицата подкрепления в Идлиб. Според турски представители, представени от " Ройтерс ", и сега Турция дава отговор на последното нахлуване с контраофанзива. Командир на бунтовници, подкрепяни от Турция, споделя, че бойците са почнали през днешния ден интервенция против сирийската войска край грав Саракиб благодарение на турската артилерия. Очевидци оповестяват за организацията, че благодарение на турската артилерия са обстрелвани сирийски позиции в региона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР