Сирийската армия обяви, че Дамаск и всички негови предградия се

...
Сирийската армия обяви, че Дамаск и всички негови предградия се
Коментари Харесай

Сирийската армия твърди, че Дамаск е напълно освободен от терористи

Сирийската войска разгласи, че Дамаск и всички негови покрайнини се намират под цялостния надзор на държавните сили и са освободени от терористите от „ Ислямска страна “. Това се споделя в предадено от организация SANA заявление на командването на Въоръжените сили на арабската република, предава " Фокус ".
„ Подразделенията на нашите въоръжени сили и съюзните войски очистиха изцяло от терористите регионът на Хаджр ел Асвад и лагера Ярмук след редица планувани и поредни военни интервенции “, се споделя в заявката на командването. „ Последните интервенции на сирийската войска се увенчаха с цялостното избавление на Западна и Източна Гута. Сега Дамаск и неговите покрайнини са изцяло безвредни зони “.
От командването означиха, че военните интервенции срещу терористите в страната няма да бъдат прекъснати, до момента в който „ тероризмът на територията на републиката не бъде изцяло изкоренен, на каквато и да е цена “.
ТАСС напомня, че по-рано в понеделник държавните сили оповестиха възобновяването на военната интервенция срещу терористите от „ Ислямска страна “ в квартал Хаджр ел Асвад. Бойните дейности започнаха по пладне след завършек на интервала на краткотрайно преустановяване на огъня, оповестено в неделя вечер за да се обезпечи безвредния излаз на дамите, децата и възрастните хора от зоната на бойните дейности. По-късно от сирийската войска обявиха, че са открили цялостен надзор над столичния квартал и лагера на палестинските бежанци Ярмук и че са почнали интервенции по зачистването на обособени групи радикали, останали в някои елементи на двата региона.
Хаджр ел Асвад и прилежащия лагер Ярмук бяха последните форпостове на „ Ислямска страна “ в южните околности на Дамаск. Правителствените сили започнаха щурма на тези региони на 20 април. Командването на Водоснабдителна система на републиката сложи задача пред войските да сложат завършек на наличието на терористичните банди наоколо до столицата и да разблокират стратегическото шосе Дамаск – Аман.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР