Сирийска опозиционна активистка и нейната дъщеря, която е журналистка, са

...
Сирийска опозиционна активистка и нейната дъщеря, която е журналистка, са
Коментари Харесай

Сирийска опозиционна активистка и дъщеря й убити в Истанбул

Сирийска опозиционна активистка и нейната щерка, която е журналистка, са открити убити в дома им в Истанбул, съобщи Българска телеграфна агенция.

Анадолската организация заяви, че 60-годишната Оруба Баракат и 22-годишната Хала Баракат са открити късно нощес убити в дома им в квартал Юскюдар в азиатската част на града. Приятели се разтревожили за журналистката, която не се появила на работа и подали сигнал в полицията. Момичето работело за опозиционната медия " Ориент нюз ".

Турски медии оповестяват, че Оруба Баракат разследвала изказвания за мъчения в затвори, ръководени от сирийското държавно управление. Според изявленията Оруба е живяла във Англия и Обединените арабски емирства преди да се откри в Истанбул.

" Ръката на тиранията и несправедливостта лиши живота на моята сестра лекар Оруба и щерка й Хала в жилището им в Истанбул ", е написала сестрата на Оруба - Шаза, във Facebook. Тя прецизира, че двете са убити с нож.

След експлоадирането на гражданската война в Сирия през 2011 година Турция одобри съвсем три милиона сирийски бежанци, огромна част от които съперници на президента Башар Асад, показва Ройтерс.

Асошиейтед прес отбелязва, че доста деятели са били обект на набези в Турция. " Ислямска страна " пое отговорността за убийството на четирима сирийски публицисти в Турция, напомня организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР