Сирийката Ахлам Албашир, която постави бомбата пред магазин на централния

...
Сирийката Ахлам Албашир, която постави бомбата пред магазин на централния
Коментари Харесай

ПКК е отговорна за атентата в Истанбул

Сирийката Ахлам Албашир, която сложи бомбата пред магазин на централния бул. Истиклял в неделя, е пристигнала в Истанбул преди четири месеца. Живеела е в Кючукчекмедже и е работела в текстилна фабрика. Според турските управляващи зад атентата, при който починаха шестима души, в това число деца, и бяха ранени 81, стои терористичната организация YPG/PYD/PKK, съобщи Anadolu Agency.

Придружителят, с който тя е пристигнала в Истанбул, разпознат единствено с инициала Б., е работил в същата фабрика и е живял в работническия квартал Есенлер дружно с други сирийски жители.

По време на полицейския разпит след арестуването й, Албашир призна, че е подготвена като специфичен разследващ сътрудник от PKK/PYD/YPG и е получила указания от Ayn al-Arab в Северна Сирия, където терористичната организация има щаб, разкриха източници на Информационната организация.

През четирите месеца на престоя си в Истанбул сирийката е подържала връзка с терористичната клетка в Северна Сирия посредством съквартирантите си. В деня на атентата в Бейоглу тя е била съпроводена от лицето с инициал Б., който управляващите към момента търсят.

От разпитите на останалите 45 арестувани излиза наяве, че 23-годишната Ахлам Албашир е трябвало да бъде трансферирана в Гърция и екзекутирана там.

YPG е сирийското отклонение на терористичната група PKK, виновна за гибелта на над 40 000 души, в това число дами и деца. Тя е включена в листата на терористичната организация от Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР