Сирия ще отвори още два гранични пункта по границата си

...
Сирия ще отвори още два гранични пункта по границата си
Коментари Харесай

Сирия отваря границите за хуманитарна помощ след земетресението

Сирия ще отвори още два гранични пункта по границата си с Турция, през които да минават камиони с филантропична помощ. Това е решено на среща при закрити врата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, заяви заместник-генералният секретар, отговарящ за филантропичните въпроси, Мартин Грифитс.

Грифитс дойде в Алепо на фона на съществени рецензии за забавянията на помощта за справяне с последствията от разрушителните трусове.

Той се срещна и със сирийския президент Башар Асад. Сирийският дипломат в Организация на обединените нации Басам Сабагх съобщи, че филантропична помощ ще може да минава през всички гранични пунктове за интервал от 3 месеца.

" Сирия поддържа доставянето на филантропична помощ в района през всички гранични пунктове. Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме доставката на помощи за хората в Северозападна Сирия - един от бедстващите региони, оповестени от нашето държавно управление ", съобщи Басам Сабагх, непрекъснат представител на Сирия в Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР