"Сирия потвърждава желанието си да си сътрудничи с организацията", заяви

...
"Сирия потвърждава желанието си да си сътрудничи с организацията", заяви
Коментари Харесай

Дамаск кани ОЗХО да разследва има ли химическа атака в Дума

"Сирия удостоверява желанието си да си сътрудничи с организацията ", съобщи представен от формалната организация САНА източник от сирийското външно министерство, предадоха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

"Министерството насочи публична покана към ОЗХО да изпрати в предградието на Дамаск - Дума, задача за определяне на обстоятелствата и за следствие на изказванията за хипотетично потребление на химически оръжия ", добави източникът.

На 7 април бе осъществено хипотетично нахлуване с военен токсичен газ в последната бунтовническа цитадела край Дамаск, при което починаха десетки цивилни. Оттогава Съединени американски щати и други западни страни заплашват да нанесат боен удар против режима на Башар Асад, който отхвърля да е виновен за станалото.

Русия, която поддържа държавното управление на Асад, на собствен ред съобщи, че е подготвена да помогне за споразумяване на посещаване тази седмица на експерти от ОЗХО на мястото на хипотетично нахлуване с токсичен газ в Сирия, съобщи по-рано върховен съветски народен представител, представен от АП.

Евгений Серебренников от комисията по защита на Съвета на Федерацията сподели пред организация РИА Новости, че Русия няма самообладание ОЗХО "най-сетне да стартира да извършва функционалностите, за които е основана ".

Доказателствата за използването на химически оръжия в дамаското предградие Дума са безапелационни, те са "много, доста ясни ", сподели в това време немският канцлер Ангела Меркел. Тя позволява още една инспекция, само че изрази увереност, че "това няма да промени " мнението на Германия. Меркел акцентира, че по този въпрос би трябвало да се приказва "с доста явен език ".

КРЪСТОСАН ОГЪН: Имало ли е химическа офанзива в Дума ?

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР