Сирени за тревога, взривове и разрушени домове - Украйна се

...
Сирени за тревога, взривове и разрушени домове - Украйна се
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Киев съобщи за жертви, Москва - за ударени военни самолети

Сирени за паника, гърмежи и разрушени домове - Украйна се възвръща след следващата съветска офанзива, при която починаха поданици на столицата. От Киев обявиха, че са унищожили близо 30 ракети и 15 от общо 16 изстреляни дрона.

 
Не знаем какво удари – дрон или ракета. Вижте какво е останало от къщата. Горят гаражи. Не знаем какъв брой коли и гаражи са унищожени, тъй като пожарникарите и служителите на реда не ни пускат вътре.
Ирина Облат – жителка на Киев 

На фронта - контраофанзивата на Украйна продължава да напредва в Запорожка област. Външният министър на страната разяснява, че това " отваря пътя " на юг, към Крим. 

Междувременно управляващите в Русия оповестиха за гърмежи в минимум шест области, в това число в столицата и на летище в град Псков. Според Москва става дума за украински офанзиви с дронове. Твърди се, че са ударени четири съветски военно-транспортни самолета. 

От Москва оповестиха, че са унищожили два украински плавателни съда покрай Змийския остров в Черно море. Говорителят на съветското външно министерство разяснява, че западните сътрудници оказват помощ на Киев да прави офанзиви с дронове.

 
Ясно е, че украинските дронове просто не могат да прелетят такова разстояние без информация от западни спътници.
Мария Захарова, представител на министерството на външните работи на Русия

А от Кремъл позволиха, че самолетната злополука, при която почина Евгений Пригожин, евентуално е провокирана съзнателно. Освен това изключиха вероятно интернационално следствие по случая. Тази седмица съветските управляващи потвърдиха, че водачът на " Вагнер " и други девет души на борда на частен аероплан са изгубили живота си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР