Сирени в Йерусалим, чули са се експлозии, съобщи агенция Ройтерс.

...
Сирени в Йерусалим, чули са се експлозии, съобщи агенция Ройтерс.
Коментари Харесай

Ройтерс: Сирени в Йерусалим, чули са се експлозии

Сирени в Йерусалим, чули са се детонации, заяви организация " Ройтерс ". Според източници на организацията, гърмежите са от прихванати летящи обекти.

По-рано през днешния ден Иран изстреля дронове срещу Израел, заяви израелската войска. 

Израелската работа за спешна помощ обаяви рано в неделя, че не е получила информация за потърпевши от иранските безпилотни самолети, изстреляни към страната, доста от които съгласно локалните медии са били прихванати, заяви организация " Ройтерс ", представени от нова тв. 

Йордански самолети са свалили десетки ирански безпилотни летателни апарати, прелитащи през Северна и Централна Йордания и насочващи се към Израел, оповестиха два източника пред организация " Ройтерс ". Източниците са декларирали, че дроновете са били свалени във въздуха от йорданската страна на долината на река Йордан и са се движили в посока Йерусалим. Други са били прихванати наоколо до иракско-сирийската граница.

Високопоставен израелски чиновник е декларирал, че ще има " забележителен отговор " на невижданата иранска офанзива, заяви израелският " Канал 12 ".

Първоначалните известия сочеха, че Иран е изстрелял голям брой дронове, ориентирани към Израел. По държавната телевизия бяха показани нощни видеозаписи, на които се виждат шумните дронове " Шахид ", които евентуално летят на запад. Тези апарати летят със скорост от към 200 километра в час, което значи, че им е лишило шест часа да прелетят от Иран. Те са относително лесни за прихващане, както Украйна показва с по-малко ефикасна система за противовъздушна защита, разясняват западни специалисти. И напомнят, че на 23 март украинските Военновъздушни сили оповестиха, че са свалили 31 от 34 такива дрона, което значи, че офанзива от няколко десетки дрона, въпреки и трагична, сама по себе си не би демонстрирала сериозността на военните дейности на Техеран.
Едно по-опасно нахлуване би включвало композиция от маневрени крилати ракети и високоскоростни балистични ракети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР