Сиренето и кашкавалът от мляко в магазина, с надценка 20%,

...
Сиренето и кашкавалът от мляко в магазина, с надценка 20%,
Коментари Харесай

Димитър Зоров: Сиренето и кашкавалът, с надценката, трябва да струват 20 и 26 лева

Сиренето и кашкавалът от мляко в магазина, с надценка 20%, би трябвало да коства надлежно 20 лева и 26 лева за кг. Това сподели ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров по БТВ.

" В цената се отразяват и помощите. Нашите съперници от Европейски Съюз получават доста по-големи помощи и ние не сме конкурентноспособни. Това е неприветлив бизнес. Друго, което българите би трябвало да схванат, че като си купуват вода под формата на сирене или на ниска цена кашкавал, който няма общо с кашкавал по рецептура, те нямат същата хранителна стойност ", изясни Зоров.

" Подкрепете родното произвеждане, тъй като скоро няма да го има и ще го търсите. Държавата в скоро време ще дава пари на хора, които се занимават с произвеждане, само че няма да има кой да ги вземе ", прикани той.

Експертът разяснява и тавана на надценката на съществени артикули, който ще се предложи от ръководещите. " Може би ще е едно междинно решение до усмиряване на потребителските настройки. Смятаме, че това би трябвало да стане, с цел да няма спомагателен напън над производителите. Краставици и домати няма, това ни чака и след към пет месеца с млечните артикули. Ще се употребяват единствено непознати артикули с разнообразни етикети и един и същи заряд ", сподели Зоров.

" Всички огромни вериги унищожават дребния и междинен бизнес в страната. Те имаха по 1,5 млн. до 3 млн. лева бюджет, с цел да губят. Това нещо ликвидира българското предложение ", съобщи ръководителят на Националната асоциация на оранжерийните производители Велин Георгиев.

Той добави, че оранжерийното произвеждане е доста едва. " Очакваме цените след 45 дни да минат в друго състояние. Тогава ще излезе нашето произвеждане и тогава ще можем да се конкурираме. Прогнозите са - най-високи са цените към Великден и Гергьовден ", сподели Георгиев.

" Всички производители са обезпокоени дали ще си покрием част от загубите. Някой би трябвало да покрие разликата, с цел да може да се купува на ниска цена в магазините ", акцентира той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР