Синьо лято“ (на испански: Verano Azul) е известен испански телевизионен

...
Синьо лято“ (на испански: Verano Azul) е известен испански телевизионен
Коментари Харесай

Помните ли героите на забавния филм от 80-те „Синьо лято“? Животът на актьорите днес е вълнуващ

„ Синьо лято “ (на испански: Verano Azul) е прочут испански ефирен сериал (19 епизода, 1981 г.) на режисьора Антонио Мерсеро. Описва приключенията на група другари, деца и младежи, на почивка в Нерха, малко градче на крайбрежието на Андалусия.
Тайфата се състои от пет момчета и две девойки, на възраст сред осем и седемнадесет години, както и двама възрастни: художничка и пенсиониран моряк.
Сериалът жъне голям триумф по време на първото си лъчение в Испания и от този момент насам е гледан от над 20 милиона фенове. Персонажите от кино лентата стават обичани герои на милиони деца по света. Сериалът е излъчен в цяла Латинска Америка, в Португалия, Ангола, България, Полша и Югославия.Аз обичам българското кино: 33 от най-култовите цитати от обичани български филми33.
– Риба, но цаца…
– Цаца, но риба! ( “Кит ”, 1970)
32.
– Когато баща се ядоса на мама, чупи чаши…Nov 22 2018vijti.com

Филмът преглежда тематиките за другарството, безметежността на детството и връзките с родителите. Сериалът остава безценен спомен за поколението, израсло в края на 70-те и началото на 80-те години на XX век.
В самата Испания, освободена от консервативната тирания на Франциско Франко едвам няколко години по-рано, сериалът намерено слага деликатни въпроси, като развода, свободата, правото на митинг, спекулациите с парцели, опазването на околната среда, споровете сред поколенията. Филмът е подложен на критика за тази откровеност, проявена освен в подбора на тематиките, само че и в употребяваните езикови изразни средства: не са цензурирани изрази, присъщи за разговорната тирада и възрастта на героите.

Едва ли някой, който е израсъл дружно с известния сериал „ Синьо лято “ е не запомнил този прелестен филм и героите, чиято поява чакахме с голямо неспокойствие. Толкова огромно, че бяхме подготвени да изоставим игрите на улицата, с цел да се закотвим пред дребния екран. А там приключенията на Чанкете, Хулия, Беа, Тито, Хави, Панчо, Кике и останалите от бандата ни завладяваха изцяло. 19-те епизода на „ Синьо лято “ несъмнено белязаха началото на 80-те години на предишния век. Вижте на фотографията по какъв начин наподобяват сега любимците ни – от този момент са минали цели 35 години и те към този момент са зрели хора и всеки е поел по собствен път в живота. За страдание положителният остарял Чанкете, изигран брилянтно от Антонио Ферандис към този момент не е сред нас – умря на 79-годишна възраст през 2000 година

Хулия е извънредно известна и се е посветила напълно на функции в театъра. Тито е рецепционист в хотел в курорта, където е сниман паметният сериал. Сестрите Беа и Деси са медицински асистенти, а Хави се е посветил на актьорския поминък. Панчо върти верига от лични кафенета, а Пираня е инженер и работи в региона на телекомуникациите. Кике пък приключва биология, само че науката го губи, тъй като пренасочва гения си в областта на стилната снимка.Помните ли Албена от „ Всичко е обич “? Ето къде е през днешния ден, 40 години след кино лентата!Актрисата, която стана фаворитка на няколко генерации българи с едноименния филм навърши 63 година
В зорат…Nov 14 2018vijti.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР