Синята зона във Варна ще работи до 20.00 ч., както

...
Синята зона във Варна ще работи до 20.00 ч., както
Коментари Харесай

Официално: Синя зона във Варна и през почивните дни, билетът става 1,60 лв. | Предвижда се новото разписание да влезе в сила през май

Синята зона във Варна ще работи до 20.00 ч., както и през почивните дни, а цената на билета става 1,60 лева, реши локалният парламент на днешното си съвещание, научи Moreto.net.

Предвижда се новото разписание да влезе в действие през май, само че жителите и гостите ще бъдат в допълнение известени за точния ден. Заради смяната се постанова увеличение на щата на общинското дружество „ Паркинги и синя зона “, което изисква време, стана ясно на днешното съвещание на Общинския съвет.

Друга оригиналност е, че колите ще могат да остават в зоните за платено паркиране за през целия ден. Цената ще е 16 лева дневно с Данък добавена стойност, като заплащането на сумата ще може да се реализира единствено през мобилното приложение „ Виртуален паркинг метър “. За искащите да паркират почасово оптималният интервал за престой в Синя зона остава 3 часа, а в бъдещата Зелена зона ще е 5 часа.

Съветниците утвърдиха и въвеждането на Зелена зона във Варна , откакто одобриха промени в Наредбата за организация на придвижването. Планира се новата зона да проработи от 1 ноември 2022 година, в часовия диапазон от 9:00 до 19:00 часа единствено в делнични дни.

Цената за час престой в Синя зона се резервира 1 лева Същата сума ще заплащат и паркиралите в Зелена зона. Живущите и в двете зони за краткотрайно паркиране ще се таксуват по 5 лв. на месец за първи и 10 лв. за втори автомобил.

Тарифите за търговци и за длъжностен абонамент в Синята зона остават същите, както и до момента. В новата зона месечната цена за търговците ще е 100 лв., а за служебно паркомясто ще се заплаща 250 лв. на месец.

Изцяло електрическите транспортни средства ще продължат да паркират гратис в зоните за краткотрайно паркиране, само че поради фрапантния растеж на цената на електрическата енергия потреблението на общинските зарядни станции за електрически автомобили към този момент ще се заплаща. Предвижда се цената да е 0,70 лева за 1 кВтч.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР