Синтоя Браун е на 28 години. Наскоро е завършила колеж

...
Синтоя Браун е на 28 години. Наскоро е завършила колеж
Коментари Харесай

Гняв в САЩ заради многократно изнасилвана млада жена, която уби свой насилник и влиза в затвора за 16 години

Синтоя Браун е на 28 години. Наскоро е приключила лицей и счита да продължи с образованието си. Макар и от пандиза. Защото получава доживотна присъда на 16 години. За убийството на индивида, който я е изнасилил. Случаят на Синтоя разгневи гражданското общество в Щатите, където тематиката за половото принуждение става все по-болезнена, написа Вести бг. 


Този случай взриви Щатите и провокира вълна от всеобщи възмущения, в които към този момент се намесиха и холивудски звезди от ранга на Риана и Лана Дел Рей.

Какво се случва в Тенеси?

Южният щат Тенеси е печално прочут със секс-трафика на деца и с детското иго. Понякога цели генерации дами са жертви на сходен вид принуждение.

Случаят със Синтоя Браун не е по-различен. Още в ранните си тийнейджърски години тя става жертва на сводник, някогашен боен, който разполага с много стабилен брой персонални оръжия. И не се опасява да я заплаши, че в случай че не извършва каквото й каже, ще ги употребява.

Момчето споделя, че се е страхувало за живота си.

Как се стига до тук?

На 16 години Синтоя бяга от у дома и попада при 24 годишен мъж, с който стартира да живее. Поради липса на пари обаче, той стартира да я продава на други мъже, да я бие, дрогира и заплашва. Той я дава за по-дълго „ прилагане “ на Джони Алън. Джони заплашва Синтоя, че ще я простреля в случай че не прави, каквото й каже. По думите на момичето, тя взема решение да работи първа и вместо да изчака, с цел да види какво ще й се случи, тя взима револвера й го прострелва първа. Той умира на място.

Така момичето попада в пандиза и стартира да чака присъдата си. Междувременно приключва лицей в пандиза и продължава с образованието си. Работи като съветник на младежи, попаднали зад решетките.

Историята й става известна и американската телевизия FOX прави документален филм за живота й. Благодарение на него законодателството в Тенеси се трансформира. Една от най-важните ремонти на закона е, че лицата под 18 годишна възраст не могат да бъдат съдени за проституция, а се преглеждат като жертви на трафик. За страдание, присъдата на Синтоя е със задна дата.

Към момента тя излежава присъда за пожизнен затвор. Тъй като обаче закононарушението е било осъществено, до момента в който тя е била тийнейджърка, законът й дава право още веднъж да изиска подмяна откакто излежи... 51 години!

Това решение на съда в Тенеси взриви обществото в Щатите. Реакциите в обществените мрежи не закъсняха. Риана беше една от първите, които желаеха правдивост за момичето, което е било редовно бито и изнасилвано:

Към нея се включиха още Лана Дел Рей, Кара Делевин, а Ким Кардашиян съобщи, че нейните юристи поемат случая на Синтоя:
 Преглед на изображението в Twitter
Организирана е петиция в отбрана на момичето, която е подписана над 140 000 души, а до нощес хаштагът #FreeSyntoiaBrown е публикуван над 25 000 пъти единствено в Instagram.

Потребителите на обществените мрежи задават въпроси към правосъдната система на Щатите. Като да вземем за пример за какво човек, който е приет за отговорен в обезчестяване, получава шест месеца условна присъда, а момиче, което желае да се отбрани от обезчестяване, получава доживотна присъда.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР