Синоптикът на БТВ Боби Лазаров даде своята прогноза за тази

...
Синоптикът на БТВ Боби Лазаров даде своята прогноза за тази
Коментари Харесай

Боби Лазаров предупреди за нови снеговалежи

Синоптикът на БТВ Боби Лазаров даде своята прогноза за довечера, на следващия ден и останалите дни до вторник.

" Тази нощ преваляванията от дъжд ще продължат, а по-значителни количества се чакат в Югоизточна България. Утре остава най-вече облачно с оптимални температури в страната сред 7 и 12 градуса. В столицата и Варна - към 9, а в Пловдив оптималната ще е към 12 градуса. От сутринта силата напразно ще отслабне, а до обяд предстоят слаби валежи.

Утре атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и продължава да се покачва.

До обяд към момента ще има валежи и по нашето Черноморие. Следобед изгледите са и там поривите напразно да утихнат. Максимални температури сред 9 и 12 градуса.

В четвъртък над планините ще е облачно и мъгливо. До обяд с валежи от дъжд, а над 1800 метра - от сняг. Следобед ще има увеличаване напразно. Максималните температури на следващия ден в планините ще са най-вече сред 2 и 7 градуса.

В петък следобяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд. През нощта против събота се чака да завали над по-голямата част от страната. Вятърът ще донесе по-студен въздух и в събота изгледите са дъждовете над Западна и Централна България да преминат в сняг. През нощта против събота сняг се задава и към източните области.

В неделя сутринта преваляванията на всички места ще спрат, само че остава прохладно и студено. Така ще се задържи и към началото на идната седмица. В понеделник ни чакат повече слънчеви часове, а към вторник - увеличаване напразно и преваляване от сняг ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР