Синоптичката на БТВ Натали Трифонова предупреди за опасно време в

...
Синоптичката на БТВ Натали Трифонова предупреди за опасно време в
Коментари Харесай

Натали Трифонова предупреди за опасно време в цялата страна утре

Синоптичката на БТВ Натали Трифонова предизвести за рисково време в цялата страна на следващия ден.

" През идващото денонощие почналите от северозапад превалявания последователно ще обзет цялата страна и на доста места ще са обилни. Утре още опреди обяд в планинските региони и на обособени места в Североизточна България дъждът ще минава в сняг, а до края на деня влажен сняг ще завали и на доста места в останалата част на страната. Привечер ще стартира да се образува снежна завивка. Вятърът ще се ориентира от север-североизток, ще бъде сдържан, а в Източна България - краткотрайно мощен. По планинските проходи и в Североизточна България ще има условия за виелици и навявания. Обявени са предизвестия за рисково време в цялата страна. Температурите ще се намалят на следващия ден. Сутринта ще бъдат сред 5 и 8 градуса, а следобяд ще са по-ниски - сред 1 и 4 градуса.

В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще бъде и прохладно и ще има условия за навявания и за виелици. Максималната температура на 1200 метра височина ще бъде към 2 градуса, на 2000 - малко под нулата.

В нощта против събота дъждът на всички места ще премине в сняг. В събота денем в Северна България преваляванията ще спрат, само че в Южна ще продължат. Едва следобяд ще отслабват и последователно ще стопират. Ще остане прохладно и по планинските проходи, и в източните региони ще останат изискванията за виелици и навявания. Застудяването ще продължи и в цялата страна температурите ще остават без дневен ход - близки до нулата. До сутринта в неделя преваляванията на всички места ще спрат, облачността ще намалее и вятърът ще отслабне.

В първите дни от новата седмица ще бъде най-вече слънчево, ще се затопли и чакаме температури към и над 10 градуса ", предвижда тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР