Синоптичката на БТВ Натали Трифонова каза прогнозата си за времето

...
Синоптичката на БТВ Натали Трифонова каза прогнозата си за времето
Коментари Харесай

Натали Трифонова предупреди за сняг в цяла България до дни

Синоптичката на БТВ Натали Трифонова сподели прогнозата си за времето в идващите няколко дни, като предизвести, че идва сняг.

" Днес ще бъде облачно, само че следобяд ще е съвсем без превалявания. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 7 и 12 градуса. В София се чакат към 9 градуса. Вятърът ще отслабне, а по-късно денем ще се ориентира от запад-югозапад.

И в планините ще има забележителна облачност, следобяд ще духа забележителен западен вятър. Максималните температури на 1200 метра височина ще бъдат към 7 градуса, на 2000 - към 2.

Утре малко ще се затопли, температурите денем ще бъдат най-вече сред 13 и 18 градуса. След краткотрайно понижение на облачността следобяд тя още веднъж ще се усили и от северозапад още веднъж ще стартират превалявания от дъжд.

В нощта против събота преваляванията ще обзет цялата страна, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе леден въздух.

В събота преваляванията ще продължат, ще бъдат обилни. Още преди обяд в северозападните региони, а до края на деня на всички места в Западна и Централна България дъждът ще премине в сняг. Очакваме да се образува снежна завивка, ще има и условия за формиране на преспи и навявания.

В нощта против неделя и в Източна България дъждът ще премине в сняг. В неделя още сутринта преваляванията ще стопират и облачността ще понижава, само че денем ще бъде прохладно и студено с оптимални температури към нулата. В началото на новата седмица ще остане студено в страната ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР