Синият цвят беше изборът на кралицата за специалното тържество Trooping

...
Синият цвят беше изборът на кралицата за специалното тържество Trooping
Коментари Харесай

Код синьо за платинения юбилей на Елизабет Втора

Синият цвят беше изборът на кралицата за специфичното празненство Trooping the Colour, с което публично беше обещано началото на честването на платинения празник.

Кралица Елизабет II се появи на балкона на Бъкингамския замък, носейки синя рокля, синьо палто, украсено с бели елементи и брошка, както и синя кръгла шапка. Цветът се назовава „ синьото на свети Патрик “ и е респект към истинския алегоричен цвят на Ирландия, който също може да бъде внушителен за суверенитета.

96-годишната кралица носеше светлосин отбор, декориран с перлени и диамантени елементи, изработен от нейната персонална шивачка и близка другарка Анджела Кели. Това е същото облекло, което монархът носи в неотдавна пуснатия портрет, с който означи 70 години на трона. Една от нейните присъщи широкополи шапки, които идеално се съчетаваха с роклята, приключи визията.

Карън Халер – психолог, специализирал в логика на психиката обвързвана с цветовете – по-рано приказва пред MyLondon за типичните сини тоалети на кралското семейство. Тя отбелязва, че по този метод всички членове демонстрират, че са една фамилия и са като сплотена единица.

„ Когато става дума за логика на психиката на цветовете, по-тъмните сини нюанси демонстрират, че сте в позиция на престиж, благонадежден и виновен човек, на който може да се разчита. Имаш възприятие за дълг и приемаш съществено това, с което си се захванал “, изяснява Халер.

Примерът на кралица Елизабет II беше последван от Камила Паркър-Боулс, принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот. Съпругата на принц Чарлз носеше синя раирана рокля от Bruce Oldfield с шапка от Philip Treacy.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР