Сини ягоди, които са пристигнали от Турция в софийски склад

...
Сини ягоди, които са пристигнали от Турция в софийски склад
Коментари Харесай

Американски учени родиха...сини ягоди, кръстоска с риба!

Сини ягоди, които са пристигнали от Турция в софийски склад за пловдиве и челенчуци, втрещиха родния потребител. Снимката оповестена в една от огромните фейсбук групи у нас, провокира голям брой мнения. Естествено, някои не повярваха на нея и я оповестиха за манипулирана с Фотошоп. Други обаче обясниха, че сини ягоди всъщнос същесвуват и те са "рожба " на американски учени.

Учени сътвориха нов тип ягода, която е със наследник цвят. Американските експерти, които са разработвали генномодифицираната ягода са кръстосали плода с гени на рибата Arctic Flounder Fish. Целта е била плодът да може да устоя повече на мраз. Въпросната риба създава вещество, което учените съпоставят с антифриз. Това вещество разрешава на рибата да устоя на ниските температури във водите, които населява. Учените от Съединени американски щати съумели да изолират гена, който се съдържа в рибата, и го влагат в ягодата.

Новата ягода има блестящо наследник цвят и в случай че се прибере във фризер, качеството на плода няма да се утежни, оповестяват учените. На този стадий няма всеобщо произвеждане на плода, само че учените настояват, че спомагателни проучвания на ягодата са към този момент в ход. Това не е първият случай, в който учените се пробват да трансформират естествения тип на плод или зарзават – предходен опит на израелски фермер дава позитивен резултат и той прави любеница, която устоя на мраз. Сърцевината на плода е жълта.

Според учения, чието дело бил опитът - фермерът Ури Рабин, жълтата любеница е също толкоз вкусна, колкото и добре познатите ни червени. ГМО ягоди Израелските експерти са създали и различен забавен опит, само че този път с домат. Учените са кръстосали див и елементарен домат и са получили нов вид от зеленчука. Той е чисто черен и носи името „ Черната вселена “ (Black Galaxy), оповестява glas.bg.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР