Сингапурски и австралийски учени завършиха успешно тестовете върху животни на

...
Сингапурски и австралийски учени завършиха успешно тестовете върху животни на
Коментари Харесай

Успешно приключиха тестовете на генна ваксина срещу COVID-19 |

Сингапурски и австралийски учени приключиха сполучливо тестванията върху животни на ваксина против новия ковид, създадена въз основа на технологии от генното инженерство, които могат да се трансформират според от разновидностите на вируса, заяви ТАСС, като цитира в. " Стрейтс таймс ".

Проектът Clec9A-RBD е основан на основата на ДНК-ваксина, която след проникването в клетката провокира изработването на антигени и по този начин провокира имунна реакция.

" Използваните антитела са прилагани до момента при ваксини против онкологични болести и грип ", разясни доцент Мирей Лахуд от университета " Монаш " в Мелбърн.

" ДНК-ваксината доста дейно подтиква работата на имунната система, по тази причина е изключително подобаваща за възрастни хора ", сподели доцент Силвия Алонсо от медицинския факултет в Националния университет на Сингапур.

Тя добави, че " сходни генно-инженерни препарати могат леко да се видоизменят според от разновидността на вируса, тъй че имунизацията може да е ефикасна освен против COVID-19 ".

Учените чакат клиничните тествания на евентуалната ваксина да стартират през идната година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР