Сингапур екзекутира мъж, осъден за трафик на наркотици, съобщи представител

...
Сингапур екзекутира мъж, осъден за трафик на наркотици, съобщи представител
Коментари Харесай

В Сингапур екзекутираха мъж за трафик на 1 кг канабис

Сингапур екзекутира мъж, наказан за трафик на опиати, заяви представител на фамилията му, макар молбите за опрощение, отправени от роднините и околните му, както и от деятели, съобщи Ройтерс.

46-годишният Тангараджу Супиах беше наказан за подбуждане за трафик на малко над 1 кг канабис през 2013 г, което е два пъти повече от прага за смъртно наказване в града-държава, която е известна със строгите си закони за опиатите, прецизира Българска телеграфна агенция.

Кокила Анамалай, сингапурски правозащитник представляващ фамилията, удостовери, че Супиах е бил екзекутиран посредством обесване, откакто президентът е отхвърлил молбите за опрощение в навечерието на изтезанието.

Сингапурското държавно управление не отговори незабавно на молбата за коментар.

Тази седмица английският милиардер Ричард Брансън, прочут съперник на смъртното наказване, съобщи, че присъдата против Супиах не дава отговор на стандартите за наказателна присъда, защото той не е бил покрай опиатите, когато е бил задържан.

В отговор на това държавното управление съобщи, че Брансън популяризира неистини и не почита правосъдната система на страната, като добави, че съдилищата са прекарали повече от три години в разглеждане на делото и изказванията на Брансън са " явно погрешни ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР