Сингапур екзекутира днес 45-годишна жена, свой гражданин, за трафик на

...
Сингапур екзекутира днес 45-годишна жена, свой гражданин, за трафик на
Коментари Харесай

В Сингапур екзектуриха жена за първи път от 20 години

Сингапур екзекутира през днешния ден 45-годишна жена, собствен жител, за трафик на опиати, както съобщи Франс прес, цитирайки сингапурските управляващи.
Това е първата екзекуция на жена в страната за последните близо 20 години. Жената беше приета за отговорна в трафик на 30.72 грама хероин, което е повече от два пъти по-голямо количество, в сравнение с е належащо за налагане на смъртно наказване в Сингапур.
През 2018 година, тя беше наказана и " се възползвала от постоянната законова процедура, имайки юрист от самото начало на процеса ", оповестиха управляващите. Жената обжалвала присъдата си, само че жалбата ѝ била отхвърлена на 6 октомври предходната година. Тя също насочи молба до президентството за опрощение, която обаче беше отхвърлена.
Това е първата екзекуция на жена в Сингапур от 2004 година.
Смъртните присъди в Сингапур бяха възобновени през март предходната година след пауза от две години заради коронавирусната пандемия. От тогава до сегашния миг са изпълнени 15 смъртни санкции.
В Сингапур се ползват едни от най-строгите закони в света по отношение на опиатите. За трафик на повече от 500 грама канабис или на повече от 15 грама хероин може да бъде наложено смъртно наказване, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР