Синдикатите в Гърция организират протест срещу законопроект, който допуска работен

...
Синдикатите в Гърция организират протест срещу законопроект, който допуска работен
Коментари Харесай

Гърция на протест срещу законопроект за 16-часов работен ден

Синдикатите в Гърция провеждат митинг против законопроект, който позволява работен ден от 16 часа. Предложението планува жителите да могат да създават две цялостни 8-часови работни смени при двама разнообразни работодатели в границите на едно денонощие, предава БНР. 

Организациите възнамеряват протест в 12 часа пред Министерството на труда. Mиналата седмица беше оповестено, че се създава законопроект, който ще разрешава на жителите да създават две цялостни 8-часови работни смени при двама разнообразни работодатели в границите на едно денонощие, прецизира Българска телеграфна агенция.

" Никой не трябва да се съгласява да работи по 16 часа дневно. Никой да не приема контракти с нулево работно време. Никой не би трябвало да приема криминализирането на синдикалните дейности с санкции и даже затвор. Да не се осмеляват да внася в Народното събрание сходна низост, тъй като тя ще бъде опълчена на войнствените мобилизации на работническата класа, без никакво отсрочване и изчакване ", написа в изказването на гръцкия профсъюз PAME.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР