Синдикатите в Air France обявиха нови две дати за стачка

...
Синдикатите в Air France обявиха нови две дати за стачка
Коментари Харесай

Air France обяви още две дати за стачка

Синдикатите в Air France оповестиха нови две дати за стачка – 10 и 11 април, на които ще продължат митингите за заплати, заяви Франс прес. По-рано бяха оповестени три дати – 31 март, 3 и 7 април.

Целият личен състав на френския авиопревозвач към този момент спря работа на три път през последния месец и половина. Предстои стачка и на следващия ден, 3 април, която ще съвпадне със стачката на националната жп компания.

Според изказване на трите синдиката на водачите управлението на компанията демонстрира „ инатлив отвод “ да обмисли и минималните претенции на протестиращите. Така се е стигнало до решението за две спомагателни дати на митингите, към които са се включили и синдикатите на останалите специалности на чиновниците в компанията.

Персоналът на Air France желае нарастване на заплатите с 6%. Служителите считат, че политиката на компанията по заплащането е слаба на фона на положителните финансови резултати от 2017 година  Ръководството обаче предложи общо нарастване от 0,6% от 1 април и още 0,4% от 1 октомври и съобщи, че не е в положение да заплаща повече, без да отслаби растежа на компанията.

Утре ще стачкува и половината личен състав на националната жп компания SNCF против плана на държавното управление за промени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР