Синдикатите ще участват в преговорите за предоговаряне на Националния план

...
Синдикатите ще участват в преговорите за предоговаряне на Националния план
Коментари Харесай

Донев: Синдикатите ще участват в предоговарянето на Плана за възстановяване

Синдикатите ще вземат участие в договарянията за предоговаряне на Националния проект за възобновяване и резистентност в частта енергетика.
Това разгласи служебният министър председател Гълъб Донев пред 11-ия конгрес на КТ „ Подкрепа “, който се организира през днешния ден и на следващия ден в Националния замък на културата в София.
Пред делегатите президентът Румен Радев акцентира, че разчита на взаимоотношение с профсъюзите по дълготрайната енергийна тактика.
Темата за енергетиката е измежду основните по време на разискванията на конгреса на „ Подкрепа “ наред с приходите и изискванията на труд.
Президентът на организацията Димитър Манолов напомни настояването на синдикатите за отпадане на условието за намаляването с 40% на въглеродните излъчвания от Плана за възобновяване и резистентност и съобщи, че борбата за опазване на въгледобивните мощности ще продължи.

„ Ние не настояваме миньорите да дишат прахуляк и да газят тиня. Ако и когато се появи устойчива опция на въглищата и опазване на работните места, която да размени празните приказки за слънце и вятър, ние първи ще застанем зад нея. “
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР