Синдикатите са за таван на надценката. Това стана ясно от

...
Синдикатите са за таван на надценката. Това стана ясно от
Коментари Харесай

Таван на надценката – наивна или необходима мярка?

Синдикатите са за таван на надценката. Това стана ясно от коментара пред БиТиВи на Славчо Петров, КНСБ. В момента не се знае каква в чистата надценка на търговците, съгласно него. Контролът, който би трябвало да упражнява страната би трябвало да е по-строг и постоянен, а не кампаниен, по мнението му. Каква е повода на създаден в България артикул да скача двойно?, пита Петров. Бедният и слабият кредитира с оборотни средства богатия и мощния, предизвести синдикалистът. Държавата би трябвало да си влезе в ролята, институциите би трябвало да работят, желае той.

Левон Хампарцумян счита, че мярката за таван на надценката е наивна. Ефектът от нея ще е съвсем нулев. Производителите могат да се обединят в кооперации и веригите да договарят с мощен кооператив, поучава той. Синдикатите нямат работа в диалозите за битката със спекулата, счита банкерът.

Най-ефективният метод за битка с инфлацията, съгласно Хампарцумян, е да произвеждаме повече артикули и услуги. България сега не е в рецесия, акцентира той. Трябва да сме съвременни, а не по сталинския комунизъм да се опитваме да контролираме цените, настоя банкерът. Той се разгласи против административния напън.

Това, което сега се случва е извънредно рисков казус, съобщи и Кузман Илиев. Надценката не е облага, посочи той.

Заплатите са скочили с 20%, газът и токът също нарастват. Българската стопанска система е в пъти по-енергоемка спрямо европейската. Настройваме клиентите против комерсиалните вериги и производителите, уверен е Илиев. Производителите са в менгеме, посочи той. Печалба те нямат, тъй като тя на процедура е изядена, би трябвало да се понижат разноските им, съгласно него. Не би трябвало да се прави административен произвол.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР