Синдикатите са готови да започнат протести, ако управляващите не се

...
Синдикатите са готови да започнат протести, ако управляващите не се
Коментари Харесай

Синдикатите са готови на бунт заради първия ден от болничния

Синдикатите са подготвени да стартират митинги, в случай че ръководещите не се откажат от концепцията първият ден от болничния да не се заплаща на служащия. Това оповестиха президентите на двата профсъюза КНСБ и " Подкрепа " – Пламен Димитров и Димитър Манолов. Намерението за анулация бе стартирано в четвъртък след съдружен съвет.

Ние ще ги поведем

" Смятам, че хората ще реагират и ние ще ги поведем. Ако някой си мисли, че по този начин елементарно ще мине този въпрос, е сбъркал ", съобщи пред бТВ Димитров

Според него по този метод няма да се пресече практиката за издаване на подправени болнични, а ще бъдат осъдени изрядните. По сметки на КНСБ една майка взима болнични за гледане на дете 10 пъти в годината, изясни Димитров.

" Стотици хиляди хора ще пострадат, без да имат никаква виновност. Как ще разбираем на една майка, която би трябвало да си гледа болното дете, че първият ден няма да ѝ бъде заплатен. Около 10 пъти в годината една майка взима болнични. Това значи да ѝ вземем горе долу половин заплата на година, без да ѝ разбираем за какво. Това е скандално ", съобщи президентът на КНСБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР