Синдикатите предлагат средствата за заплати, които държавата ще дава за

...
Синдикатите предлагат средствата за заплати, които държавата ще дава за
Коментари Харесай

Синдикатите: Държавата да дава на работниците, а не на фирмите парите за заплати по време на извънредното положение

Синдикатите оферират средствата за заплати, които страната ще дава за компаниите, изпитващи усложнения в изискванията на изключително състояние, да се превеждат непосредствено по сметки на служащите. Това съобщи в предаването " Денят ON AIR " предсeдателят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов.

От своя страна Българската стопанска камара упорства за промени в Закона за изключителното състояние, желае ясни и непротиворечиви правила.

" Планът е страната да заплаща 60% от заплатите на закъсалите предприятия. Това би трябвало да е против някакъв ангажимент, а не абсолютно. Има въпросителни, на които би трябвало да търсим отговори. Срив ще има, въпросът е по какъв начин ще се излиза от него ", разяснява Манолов

По думите му ограниченията ще би трябвало да се поправят в хода на приложението им поради динамичната обстановка, в която се намираме.

" Повечето прогнози са, че това ще завърши в границите на три месеца. След като страната ще покрива част от разноските, разумно е да получи нещо назад. Трябва да се редуцира срокът, за който отсъствието от работа да се смята като заплатен отпуск ", изясни Манолов.

" Убеден съм, че ще има работодатели, които биха се изкушили да постъпят по различен ред с тези средства. Рисковете за служащите са да останат без работа, без заплата, да се разболеят - обстановката е неповторима ", означи Димитър Манолов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той моли да преосмислим всичко, което вършим.

" След месец-два целият ни свят ще бъде друг, ще се сблъскаме с нови провокации. Банкрутите и банкрутите евентуално ще станат малко повече, ще има друга конструкция на работната мощ. Иска ми се да бъдат минимални изкушенията да се политиканства ", счита ръководителят на КТ " Подкрепа ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР