Синдикатите настояват да се търси друго решение за проблема с

...
Синдикатите настояват да се търси друго решение за проблема с
Коментари Харесай

Синдикатите настояват да се търси друго решение за проблема с болничните

Синдикатите упорстват да се търси друго решение за казуса с болничните Синдикатите няма да поддържат проектобюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО) , в случай че мярката с заплащането на първите три дни болнични се резервира в оферти тип.
 
Лидерите на КНСБ и КТ " Подкрепа " оповестиха, че би трябвало да се откри различен механизъм за прекъсване на злоупотребите с болничните, и че в случай че ръководещите желаят да облекчат работодателите с такава мярка, е обикновено разликата да се компенсира от фонда на Национален осигурителен институт.
 

С плана на бюджет на Държавното публично обезпечаване се предлага работодателите да заплащат единствено 50% от осигурителния приход за първите три дни болничен, а не 70%, както е сега. От четвъртия ден Национален осигурителен институт ще продължи да заплаща по 80% , както е и в този момент. Според Димитров и Манолов с предлагането няма да се решат проблемите с подправените болнични, а единствено ще се орежат права.
 
" Ако някой желае да облекчава работодателите, което мъчно разбирам, тогава е обикновено държавното публично обезпечаване да доплати до същия размер, който до момента се е получавал ", означи Димитър Манолов . Той добави, че има разнообразни разновидности, които ще бъдат разисквани.
 

" Всички знаем, че има цени какъв брой коства един болничен, не може да няма метод да се хване най-малко един доктор и за наставление да понесе отговорността ", разяснява Пламен Димитров .
 
Лидерите на синдикалните организации са на мнение, че проблем с подправените болнични в действителност има, само че е нужен по-сериозен надзор. Друг проблем, който също би трябвало да бъде решен е и този с подправените инвалидни пенсии, означи още Димитров.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР