Синдикатите договориха 10% увеличение на заплатите на миньорите в мина

...
Синдикатите договориха 10% увеличение на заплатите на миньорите в мина
Коментари Харесай

По-високи заплати за миньорите от Мини Марица Изток

Синдикатите договориха 10% нарастване на заплатите на миньорите в мина " Мини Марица Изток ". Увеличението ще се раздели на 2 елементи. Първата част - 5% нарастване от четвъртото тримесечие на 2017 година. Втората част - 5% растеж на заплатите от началото на 2018 година.
За някои от чиновниците в мината, които по принцип взимат по-ниски заплати, нарастването ще бъде с към 100 лева За други служащи нарастването надминава 200 лева

 Симеонов дава договорка на
Симеонов дава договорка на " Мини Марица изток “ на прокуратурата

Променили цената вечерта преди договорката

Припомняме, в началото управлението възнамерява заплатите да бъда вдигнати с 5%. По-големият растеж обаче беше контрактуван с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и с присъединяване на президента на КНСБ Пламен Димитров и ръководителят на миньорската федерация Валентин Вълчев.

 Водещ геолог влиза в управлението на
Водещ геолог влиза в управлението на " Мини Марица-изток " ЕАД

Доц. Айданлийски е теоретичен съветник на " Музейко "

Според Пламен Димитров заплатите в минната индустрия би трябвало да се усилват, без значение от компликациите в бранша. Пример за това е нарастването на заплатите и в " Каолин ", където възнагражденията набъбнаха с до 16, според от заеманата служба. В " Асарел Медет " нарастването е с 5 на 100, което значи най-малко 100 лева на служащ.

В минно-добивната индустрия у нас работят 22 342 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР