Синдикатът „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предлага на Министерството на образованието

...
Синдикатът „Образование“ към КТ „Подкрепа“ предлага на Министерството на образованието
Коментари Харесай

И учителският синдикат към „Подкрепа“ иска извънредна междусрочна ваканция

Синдикатът „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “ предлага на Министерството на образованието и науката /МОН/ междусрочната почивка на учениците да бъде удължена от 31 януари до 4 февруари. Това оповестиха от учителския профсъюз с ръководител доктор Юлиян Петров.

Мотивите за това са свързани с покачвания брой на инфектирани възпитаници и учители. Много е сложна организацията в някои просветителни институции при отсъстващи над пет % от учителите. В някои учебни заведения изчезналите учители надвишават 15 %, в това число и с карантинираните, което довежда до неспособност за обезпечаването на образователния развой. Огромна част от педагогическите експерти обезпечават заменяне на сътрудниците си, само че това ги натоварва и претрупва, означават от синдиката.

„ Учениците имат потребност да бъдат изолирани в границите на девет дни, което ще забави възходящия брой на инфектирани. Учителите също имат потребност от възобновяване заради големия стрес, подбуден от хибридното образование, което са принудени да обезпечават. Огромна част от преболедувалите учители не се възползват от 10 дни за възобновяване след COVID-19, с цел да могат да обезпечават работата в учебните заведения. При възможна удължена почивка, учебните заведения ще създадат спестовност на финансови средства от издръжката и средствата за едно тестване на учениците в цялата система “, декларират от Синдиката „ Образование “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР