Синдикатът на служителите в затворите в България спира протестите, считано

...
Синдикатът на служителите в затворите в България спира протестите, считано
Коментари Харесай

Синдикатът на служителите в затворите спира протестите

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България стопира митингите , считано от през днешния ден. Решението идва след настъпилата на 20 март 2018 година смяна в обстановката към настояванията , за които Синдикатът стачкува от 29 януари т.г.

Преди дни стана ясно, че държавното управление ще отпусне 15 млн. лв. за нарастване на заплатите на чиновниците в дирекциите " Охрана " и " Изпълнение на наказванията " към правосъдното министерство. Това заяви отрасловият министър Цецка Цачева след среща с управленията на синдикатите в бранша.
 

Около 6 млн. лв. от тази сума ще бъдат дадени за равнене на сумите за характерни служебни действия сред чиновниците на министерството на правораздаването и на Министерство на вътрешните работи , които работят на аналогични позиции. С останалите пари ще бъдат увеличени заплатите на чиновниците, които работят при най-тежките условия.

На 29 март се чака синдикатите и администрацията да показват планове , след което ще се реши какво да бъде нарастването на възнаграждението, като правилото, който ще се съблюдава, е да е за тези позиции и длъжности, при които има разлика във връзка с размера на възнаграждението с аналогични позиции в Министерство на вътрешните работи.

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България ще остане в протестна подготвеност до привършване на цялата процедура по правене на нормативната уредба , регламентираща изравняването на главните месечни хонорари и на спомагателните обществени заплащания в Главните дирекции „ Изпълнение на наказванията “ и „ Охрана “ .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР