Синдикатът на служителите в затворите в България поиска среща с

...
Синдикатът на служителите в затворите в България поиска среща с
Коментари Харесай

Синдикатът на служителите в затворите предлага обща среща на Петков с всички синдикати в сектор Сигурност

Синдикатът на чиновниците в пандизите в България изиска среща с премиера Кирил Петков и вицепремиера и министър на финансите Асен Василев за политиката по приходите и желанията за промени по отношение на програмата на държавното управление за мандата на неговото ръководство.

От синдиката се обръщат с апел за образуване на обща среща със синдикалните организации в Министерството на правораздаването и Министерството на вътрешните работи, в комфортно за министър - ръководителя време, преди митинга очакван за 20 февруари пред Народното събрание, на която да обсъдят действителните проблеми, модела за установяване на главните хонорари и заплащанията с непрекъснат темперамент, нелогичните разлики в заплащането на чиновниците в обособените структури от региона на Националната сигурност и желанията на държавното управление за промени, включително и във връзка с бъдещата политика по приходите в бранш " Сигурност ".

" От тринадесет години Синдикат на чиновниците в България слага и приканва да се обърне внимание на проблемите на чиновниците в Министерството на правораздаването. Многократно политическите ръководства демонстрираха подготвеност да поддържат предложенията на ССЗБ и синдикалните организации в бранша за сигурност, което се оказа поредност от празни обещания ", написа в писмото.

" В последните месеци неведнъж призовахме всички институции и политически сили да реализират единна позиция, гарантираща повишение, предвидимост и равнопоставеност на заплащането на труда, гарантиране на правата, възстановяване на изискванията на труд и изцяло финансиране, което да очертае постоянна и градивна посока на развиване на бранш " Сигурност ". Заявените от нас претенции и посочени визии не срещнаха нужното схващане и се трансфораха в катализатор на обществено напрежение в целия бранш ", допълват от синдиката.

От ССЗБ споделят още, че при по този начин създалата се конюнктура, водени от разбирането, че митингът е част от преговорния развой и обществения разговор, ще се причислят към митинга на чиновниците на Министерство на вътрешните работи на 20-и февруари 2022 година пред постройката на Народното събрание.

От най – огромния профсъюз в министерството на правораздаването, изясняват, че все още са в развой на разговор с Министъра на правораздаването Надежда Йорданова, както и това, че чакат работливост от същия.

В позицията на синдиката се изяснява, че се надяват договарянията да не се окажат официални и изрично отхвърлят поставените претенции и митинги да имат политически подтекст.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР