Синдикатът на железничарите към КНСБ настоя за незабавната оставка на

...
Синдикатът на железничарите към КНСБ настоя за незабавната оставка на
Коментари Харесай

Железничарите са в стачна готовност

Синдикатът на железничарите към КНСБ настоя за незабавната оставка на управлението на Националната компания " Железопътна инфраструктура ".

В противоположен случай профсъюзът заплаши със протестни дейности.

Само в национална компания " Железопътна инфраструктура " работещите са 10 300. В мраз и зной те поддържат железопътните линии, с цел да пътуваме безвредно с трен.

Средната възраст на чиновниците е над 50. Сред тях към 500 души са пенсионери, тъй като няма кой да работи. Свободните места към този момент са над 1300, сигнализира синдикалистът Петър Бунев.

" След 3-4 години ще стигнем до това положение, до което стигнаха лечебните заведения. Сега и да търсят сестри, просто няма да има кой да работи ", разяснява Бунев в ефира на bTV.

Причините са високите условия, ниското възнаграждение, изключителният труд и тежките условия за работа. За предходната година междинната заплатата в Националната компания " Железопътна инфраструктура " е била с към 25% по-ниска от междинната за страната. Вътре в компанията разликите в заплащането са големи, твърди синдикатът. 

В къса позиция oт " Железопътна инфраструктура " признават за казуса със заетостта.

Служебният транспортен министър се e опитал да потуши напрежението в бранша.

" Разбрал съм директно очи в очи какви са настояванията, следва сключване на групов контракт. Действително имат право да бъдат афектирани, само че предстоят идната седмица диалози, с цел да почистим като цяло ситуацията ", каза Георги Гвоздейков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР