Синдиката на служителите в затворите в България решава днес за

...
Синдиката на служителите в затворите в България решава днес за
Коментари Харесай

Синдикатът на надзирателите още не е решил спират ли протестите


Синдиката на чиновниците в пандизите в България взема решение през днешния ден за по нататъшните си дейности. Това ще се случи на изключително съвещание на УС в Пловдив.

То с районните представители на чиновниците на затвори и арести ще стартира в 12:00 часа в Заседателната зала на Оценка за съвместимост „ ИН “, гр. Пловдив. Събранието е свикано изключително 72 часа след уговорката на държавното управление за разпределяне на спомагателни средства за осъществяване на поставените от синдиката претенции. По време на полемиката ще се разискват постигнатите досега резултати от протестната акция „ Европа и за нас “, както и дали ще има народен митинг на 26 март.

Както е известно на 20 март по време на среща сред представители на синдиката и премиера Бойко Борисов бе решено, че ще бъдат отпуснати 15 милиона лв. за равнене на заплатите на чиновниците на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и Групово дело „ Охрана “ с тези на на останалите ведомства в бранша за сигурност.

Синдиката на чиновниците в пандизите в България ще разисква и върху опциите за систематизиране на отпуснатите средства, при които ще се подсигурява заслужено нарастване за обособените посоки на активност в двете дирекции и по какъв начин тези 15 милиона лв. да са задоволителни за равнене на заплатите със съответните категории в Министерство на вътрешните работи, каквото е главното искане на синдиката от няколко години насам.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР