Синдикат Защита подновява протестите от 30 август, съобщиха от синдиката.

...
Синдикат Защита подновява протестите от 30 август, съобщиха от синдиката.
Коментари Харесай

Синдикат Защита подновява протестите от 30 август

Синдикат " Защита " възобновява митингите от 30 август, оповестиха от синдиката. Ще бъдат открити и палаткови лагери пред Министерския съвет и пред Министерството на здравеопазването. 

Според синдиката към сегашния миг не са разпределени заслужено спомагателните средства, отпуснати от Народното събрание, за нарастване на заплатите на заетите в Центровете за незабавна здравна помощ. 

В писмо до министър-председателя акад. Николай Денков от " Защита " упорстват да " не бъде позволено извънредно несправедливото и обидно недооценяване на труда на заетите в Спешните центрове, което одобри така наречен Отраслов съвет в бранш " Здравеопазване ", а точно да бъде обещано на всички по равно нарастване от 22 % ". 

От синдиката напомнят, че с писмо са поискали среща с премиера на 31 август, само че до този миг не са получили отговор. 

Синдикат " Защита " стачкува на 21 август с искане за заслужено систематизиране на увеличените средства за незабавната помощ.

На 7 август, по време на среща със здравния министър Христо Хинков, бяха обсъждани нараствания на възнагражденията, които предвиждаха заплатите на водачите да се усилят с 600 лв., на фелдшерите - с 500, на лекарите - с 400, на медицинските сестри - с 330, и на санитарите - със 160 лв..

За работещите в центровете за незабавна помощ и в районните здравни инспекции в бюджета за тази година са планувани в допълнение 30 милиона лв..
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР