Синдикат Защита“ остава в протестна готовност. Това каза пред журналисти

...
Синдикат Защита“ остава в протестна готовност. Това каза пред журналисти
Коментари Харесай

Медиците в протестна готовност

Синдикат „ Защита “ остава в протестна подготвеност. Това сподели пред публицисти Красимир Митов , ръководител на синдиката, след среща със заместник-министъра на опазването на здравето Георги Йорданов.

Следващата седмица ще съберем Националния съвет на синдиката, с цел да го осведомяваме за днешната среща, ще изчакаме 10 дни , с цел да получим вероятно отговор от Министерството на здравеопазването ( МЗ) на поставените от нас въпроси и ще имаме подготвеност за митинги, добави Митов.

По думите му следва последваща среща в Министерство на здравеопазването, защото въпросите, които от синдиката са сложили през лятото, не са получили отговор - равнището на нарастване на заплатите за работещите в центровете за незабавна помощ, повишението на цените на клиничните пътеки и други  

Митов изрази терзание за спомагателните 1000 лева, които се заплащат на работещите на „ първа линия “ по време на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура , както и за добавките към възнагражденията на лекарите, медицинските сестри и санитарите в лечебните заведения. Ако тези спомагателни средства бъдат отстранени, заплащането в опазването на здравето ще е най-ниското от всички браншове в страната, сподели още той. 

" Търсим отговор къде отиват всяка година 500 милиона лв., с които се усилват средствата за опазване на здравето, настояваме за повишение на възнагражденията на работещите в незабавната помощ, желаеме да се усилят цените на клиничните пътеки, както и да се в профил управлението на болничното заведение във Видин поради разнообразни нередности ", добави той.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР