Синдикат Образование обяви класация на неработещите политики в сектора, които

...
Синдикат Образование обяви класация на неработещите политики в сектора, които
Коментари Харесай

Синдикат иска една година почивка на всеки четири за учителите

Синдикат " Образование " разгласи ранглиста на неработещите политики в бранша, които са изведени от националното проучване, извършено от синдиката, по отношение на Закона на предучилищното и учебно обучение.

Целта на проучването е да се дефинира и подреди по приоритет кои са неработещите национални политики и практики и кои от тях имат потребност от смяна.

Най-важно съгласно проучването е да се понижат нормативите на учителите след 50 годишна възраст и по този метод да се запазят до високата пенсионна възраст, която скоро ще стане 65 години.

Като втора най-неработеща се подрежда " Политиката за грижа към българския преподавател и Резилианс към специалността ", за която 88.2% от респондентите считат, че би трябвало учителския труд да се причисли към второкласен.

Според 52% от участниците държавните грижи за педагозите би трябвало да се насочат към основаването на механизми по европейска и международна процедура, които да запазят учителите. Пример за подобен е педагозите да имат право на 1 година подготовка и рехабилитация, без да работят с възпитаници, при отработени 4 години.

В случай на ранно пенсиониране на учителите, те да могат да употребяват добавката от Универсалния пенсионен фонд (УПФ), която са формирали с персонални вноски, оферират 37.3% от респондентите в проучването.

При проучване на МОН през 2019г. за натовареността на българските учители се откри, че българския преподавател е двойно по-претоварен от европейските си сътрудници, а грижа за педагозите би трябвало да поставя страната.

Тези политики съществуват с помощта на Синдикат " Образование " към КТ " Подкрепа ", само че са оповестени за неработещи.

От синдиката на образованието, показват че ще продължат да осведомят за фиктивните или зловредни просветителни политики.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР