Синдикалните организации на КНСБ и КТ Подкрепа в комплекса Марица

...
Синдикалните организации на КНСБ и КТ Подкрепа в комплекса Марица
Коментари Харесай

София под блокада. Денков говори първо с миньорите и после със земеделците

Синдикалните организации на КНСБ и КТ " Подкрепа " в комплекса " Марица Изток ", миньори и енергетици от въгледобивния бранш в страната излязоха на народен митинг под надпис " За ясно и несъмнено енергийно бъдеще на България! ". Те желаят изясненост за работните си места и за цените на електрическата енергия. Протестиращите не утвърждават показаните планове на териториални проекти за Стара Загора, Перник и Кюстендил, които плануват закриване на мощности във въглищните централи.
Пред БНР протестиращите споделиха: " Не утвърждаваме тези проекти, които са заложени в проектите на управлявящите и протестираме - не може една функционираща система да бъде унищожена, тъй като някой на някого е заречен нещо ".

" От Карлово и от ВМЗ - Сопот. Подкрепяме отрасъл, който визира всички нас - освен като произвеждане, а и като консуматори. Токът стане ли безценен - какво вършим. Отделно - работните места на хиляди хора са застрашени, регионът Стара Загора ще стане като Северозападна България ".

" От мината в Перник. Против сме да се случи този бърз преход. Не могат хората в района да се преориентират към нови работни места ".

Шестието на енергетиците стартира от площад „ Свети Александър Невски ” в столицата. Участниците в шествието се придвижиха по улиците „ Оборище ” и „ Георги Раковски ” и по булевардите „ Цар Освободител ” и „ Княз Александър Дондуков ” до формалния вход на Министерския съвет. 

Правителствената пресслужба заяви, че министър председателят Николай Денков ще се срещне с представителна група на миньорите и енергетиците, водена от президентите на КНСБ и " Подкрепа " Пламен Димитров и Димитър Манолов.

Срещата е планувана за 13 часа. 2 часа по-късно - в 15 часа пък министър председателят е отправил покана за среща към земеделците. Министър Кирил Вътев пък пътува към мястото на митинга в Долни Богров. 

Иначе земеделците плануват да бъдат пред Министерски съвет след 14 часа, когато завършва демонстрацията на енергетиците. 

На 20.09 митингът продължава, като сред 5:00 и 7:00 ще бъдат придвижени машините на бул. Тодор Александров. Протестиращите в сряда ще тръгнат в 10:00 от площада пред Александър Невски и ще се насочат към Министерски съвет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР