Синдикалните лидери и миньорите от комплекса Марица-изток отказаха да се

...
Синдикалните лидери и миньорите от комплекса Марица-изток отказаха да се
Коментари Харесай

Миньорите от Марица-изток изгониха зам.-министъра на енергетиката, дошъл да се срещне с тях

Синдикалните водачи и миньорите от комплекса " Марица-изток " отхвърлиха да се срещнат с представителите на министерството на енергетиката, пристигнали, с цел да обсъдят Териториалния проект за обективен преход на Стара Загора и даже изгониха заместител министърът на енергетиката Красимир Ненов . Това заяви БНР.

Енергетиците упорстват приемането на Териториалните проекти за обективен преход да се отсрочи най-малко с месец . До края на месеца обаче документите би трябвало да бъдат предадени на Европейската комисия. По думите на синдикалният водач на КНСБ в Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " Деян Дяков в проектите би трябвало да бъдат заложени разкриването на съответни предприятия с висока добавена стойност, които да основат действителни работни места.

Планираната за през днешния ден среща в Раднево, на която трябваше да се разиска териториалния проект за Стара Загора по този начин и не се състоя. Миньорите посрещнаха с освирквания и апели за оставка зам.-министъра на енергетиката Красимир Ненов. Енергетиците не пожелаха да го изслушат и заплашиха с нови митинги.

Припомняме, че ден по-рано служащите в и пътни блокади в цялата страна, в случай че точката за териториалните проекти за обективен преход не отпадне от дневния ред на Министерски съвет. Министърът на финансите Асен Василев съобщи на брифинг, че в последна сметка точката ще отпадне от днвения ред , само че ще бъде прегледана на изключително съвещание на 29.09.2023 г. 

По-рано този месец излязоха на народен митинг против закриването на въглищните централи.
 Кабинетът отсрочи новите териториални проекти поради синдикатите
Кабинетът отсрочи новите териториални проекти поради синдикатите

Обсъждането на тъй наречените Зелен преход ще стане откакто властта реализира единодушие със синдикатите

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР