Синдикалната организация на КТ Подкрепа в държавните Мини Марица-изток изрази

...
Синдикалната организация на КТ Подкрепа в държавните Мини Марица-изток изрази
Коментари Харесай

КТ "Подкрепа" в мините е против част от споразумението с правителството

Синдикалната организация на КТ " Подкрепа " в държавните " Мини Марица-изток " изрази противоречие с част от контрактуваното с държавното управление на митинга на миньори и енергетици в столицата на 19 септември. Те се заканиха с митинги в случай че се допусне основаване на ново държавно дружество за рекултивация и преработка, както планува проектоспоразумението.

В специфична декларация представителите на КТ " Подкрепа " в " Мини Марица-изток " се разграничават от постигнатото съглашение сред синдикати и държавното управление. Според тях преговорната група, излъчена по време на националния митинг, е била подведена, а настояванията им са били сменени, осведоми БНР.

Конкретно синдикалистите от мините са срещу построяването на ново дружество за рекултивиране и преработка на въглищните региони. Според Бисер Бинев, ръководител на КТ " Подкрепа " в мините това е в ущърб на държавното въгледобивно дружество.

" Няма да отстъпим от това искане. Това е обособяване на активност от " Мини Марица-изток ". Как ще го учредим, ще променим законите ли? Ще отнемем от активите на мините и централите, с цел да създадем нещо, което ще е в ущърб на самите предприятия? Ние няма да се съгласим “, безапелационен беше Бинев.

Синдикалистите упорстват това да отпадне от бъдещото съглашение за равномерен енергиен преход, което би трябвало да бъде дефинитивно квалифицирано с държавното управление до 28 септември.

Ще предприемем всички позволени от закона дейности за отбрана ползите на работещите, в това число и гражданско непокорство, съобщи Стойчо Стойчев, ръководители на КТ " Подкрепа " в рудник 3.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР