Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) излезе с открито

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) излезе с открито
Коментари Харесай

Полицейският синдикат се оплака на Борисов - вътрешният министър ги заплашил

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) излезе с намерено писмо до премиера Бойко Борисов, в което го уведомява са отправена към тях опасност от страна на вътрешния министър Валентин Радев.

От синдикалната организация цитират изявление на министъра пред публицисти, в което той укорява синдикатите и митингите и самият той се оплаква от напън: " Синдикатите да не ни притискат - в случай че го вършат и аз ще върша противоположното ".

Според СФСМВР това е отговор на законни синдикални дейности и в този смисъл " звучи като зле прикрита опасност ".

" СФСМВР упорства да отговорите, подкрепяте ли едно такова изявление, споделяте ли сходно държание и бихте ли застанали зад такива дейности на министър от Вашия екип? ", се показва в писмото на синдикалистите.

Те упорстват за мнение от страна на Борисов поради декларираната от него " демократична ориентировка на страната, участието на Република България в европейското семейство и идното Председателство на Съвета на Европейски Съюз от страната ни. "

" Ако не получим задоволително пояснение на тази " изтървана " имитация, си резервираме правото да осведомяваме за изказването на министър Радев, нашите сътрудници от Германия, Холандия, Испания, Австрия, Румъния, Норвегия и други, както и да сезираме способени български и европейски институции ", се показва още в писмото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР