Синдикалната федерация на служителите в МВР обяви, че прекратява временно

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР обяви, че прекратява временно
Коментари Харесай

Край на полицейските протести

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи разгласи, че приключва краткотрайно полицейските митинги след обещанието на премиера Борисов да бъдат отпуснати нови 100 млн. лева за Министерство на вътрешните работи.

Ще се следи обаче дали и другите претенции ще бъдат изпълнени, а точно за промени в закона на Министерство на вътрешните работи. Остават и доста неясноти към обещаните пари.
Въпреки че не анулираха митинга си през вчерашния ден, през днешния ден от полицейските синдикати оповестиха финала му. Поне краткотрайно.

„ С оглед на жеста, който беше изработен при договарянията при премиера Бойко Борисов , се усещаме длъжни и ние да създадем жест на добра воля”, сподели Илия Кузманов , зам.-председател на УС на СФСМВР.

Реакциите за отпущането на спомагателни 100 млн. лв. за Министерство на вътрешните работи обаче бяха полярни. В предаването „ Тази сутрин” по bTV вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че бил сюрпризиран от позицията на Бойко Борисов.

„ Не е разисквано с нас. Аз съм леко песимистичен, на мен ми наподобява на наливане на вода в каца без дъно. Това си е, откъдето и да го погледнеш, рекет в първия ден на председателството”, разяснява Симеонов.

Работодателските организации също са срещу и приготвят обща позиция по тематиката.

Да продължава да се наливат пари в тази система, която не дава нужното качество в сигурността, ние сме изрично срещу, акцентира Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.
Политическите реакции в Народното събрание също бяха разнопосочни.

Все още не е напълно ясно по какъв начин ще бъдат обезпечени обещаните пари. Няма изясненост също дали те ще бъдат разпределени за нарастване на заплатите по равно на всички.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР