Синдикална федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР)

...
Синдикална федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР)
Коментари Харесай

Полицейски синдикати искат увеличаване на минималната заплата

Синдикална федерация на чиновниците в Министерството на вътрешните работи (СФСМВР) застана зад концепциите на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Конфедерацията на труда " Подкрепа " за цялостно компенсиране на инфлацията, както в държавния, по този начин и в частния бранш. От полицейската федерацията показват, че растежът на приходите, разказан от синдикатите, е наложителен и това е методът за компенсиране на инфлацията.

От СФСМВР са съгласни, че минималната работна заплата би трябвало да бъде нараснала от 1 януари от 710 до 850 лева, в бюджетния бранш да има актуализация с 12-13 на 100, а в администрацията - с 15 %.

Освен това полицейският профсъюз упорства за въвеждане на необлагаем най-малко, еднакъв на минималната работна заплата.

Представители на синдикатите показаха противоречие с предлагането на Министерството на финансите, заложено в проектобюджета за идната година, минималната работна заплата да се резервира в размер на 710 лева

На брифинг в Министерския съвет, след съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие преди дни, основният икономист на КНСБ Любослав Костов дефинира предлагането като „ скандално и неприемливо “. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР