Синът на убитата при зверската катастрофа край ловешкото село Малиново

...
Синът на убитата при зверската катастрофа край ловешкото село Малиново
Коментари Харесай

Кошмарите за семейството на загиналата Галя в касапницата край Малиново не спират!

Синът на убитата при зверската злополука край ловешкото село Малиново Галя Илева от Горна Оряховица не можа да се върне от Америка за погребението на майка си поради неналичието на пари. 23-годишният Любомир, който сега е в Бостън, обяснил на роднините си, че не може да се прибере поради липса на средства, а и не желае вижда майка си мъртва. Младежът, който учи висше обучение „ Туризъм” във Варна, отпътува за Съединени американски щати в неделя рано сутринта. Той бе докаран до летището в София от родителите си Галя и Ивелин. Само два часа по-късно, към 8,30 ч. сутринта, на връщане от София, на път за Горна Оряховица, „ Опелът”, в който пътуват майката и бащата е затрит и помлян от „ БМВ” на основния път София – Варна край ловешкото село Малиново, написа " Монитор ".

При жестокия удар майката Галя умира на място, а бащата Ивелин бере душа в реанимацията на габровската болница със съчетана контузия на крайници, ребрата и перфорация на червата. На пътя умират и още двама души от „ бавареца”, а други трима са по-леко ранени и лежат в болница. Шофьорът на „ БМВ”-то, юноша на 19 години на име Калоян е в отделението по хирургия на болничното заведение в Севлиево, с комоцио и контузии по тялото. Вторият – Тихомир е с луксация на лява тазобедрена става и е откаран за интервенция в „ Пирогов”. Третият – Христофор е със строшен лакът и лумбален прешлен и е откаран за лекуване в УМБАЛ – Плевен, заяви шефът на отделението по ортопедия в севлиевската болница доктор Валентин Василев.

Причините за злополуката към момента се проверяват от ловешката полиция. Предполага се обаче, че погрешно изпреварване с висока скорост от страна на лидера на „ бавареца” на мокрия и хлъзгав път е довела до челния конфликт с „ опела” в насрещното платно. Двамата водачи в последния миг са пробвали да избегнат удара, само че несполучливо. Ударът е бил заплашителен и е трансформирал двата немски автомобила в купчина ламарини, описват очевидци на злополуката. Наложило се колите да бъдат рязани с цел да бъдат извадени от вътрешната страна мъртвите и ранените.

Загиналата Галя Илева работела във военния цех „ Аркус” в град Лясковец и по едно и също време с това в заведение в Горна Оряховица. Преди това пък била няколко години на гурбет в Гърция. Вчера тя беше заровена в родното си село Обединение, община Полски Тръмбеш. Брат и Петър през сълзи показа, че за последно е видял сестра си жива по Гергьовден, когато се събирали дружно да честват. За гибелта и научил от интернет. Петър ходил на рандеву на посещаване на потърпевши си зет в болничното заведение в Габрово. „ Ивелин е в схващане, само че към момента не знае, че брачната половинка му е мъртва. За случилото се единствено повтаря: Голям удар, огромен удар беше”, споделя Петър.

на погребението в село Обединение през вчерашния ден бяха пристигнали и група колежки на убитата Галя от военния цех в град Лясковец. Една от тях, Мария Хайгърова описа, че младата жена била извънредно радостна, общителна и обичаща фамилията си. „ Постоянно обичаше да се майтапи. С нея не можеше да се скучае. За сина си споделяше, че и на край света да е, тя е щастлива с него. Миналата година двете ходихме на море, а в този момент я изпращаме в ковчег. Какво да се прави, съдба”, подвига ръце дамата. Тя заяви още, че от управлението на предприятието ще изплатят 300 лева на околните на починалата за покриване разноските по погребението и.
В почерения дом на Галя Илева в село Обединение бяха пристигнали и доста хора от селото. Те описаха, че младата жена от дълго време била излязла от селото, само че със брачна половинка и сина си постоянно идвали на посетители на майка и и брат и. Галя беше заровена в гроба на татко си Иван. Паметливи хора от селото пък си спомниха, че бащата умрял преди 10 години на същата дата, на която си отиде от този свят и щерка му.

Трагедията в неделя сутринта е четвъртата тежка злополука в този пътен сектор край село Малиново. На 15 юни 2014 година още веднъж при погрешно изпреварване и нахлуване в насрещнта лента за придвижване, последва преден конфликт сред два леки автомобила. При случая тогава починаха четирима души: млад татко и 4-месечното му бебе и друго възрастно семейство. През юни 2015 година още веднъж при нахлуване в насрещната лента водач се блъска в различен лек автомобил и почина на място. На 10 септември 2016 година пък, 25-годишен мъж от самото село Малиново самокатастрофира с лек автомобил „ БМВ” и часове по-късно умря в болничното заведение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР