Синът на Стефан Данаилов – Владимир, започва да работи като

...
Синът на Стефан Данаилов – Владимир, започва да работи като
Коментари Харесай

Синът на Стефан Данаилов стана лекар

Синът на Стефан Данаилов – Владимир, стартира да работи като общопрактикуващ доктор от 1 юли. Наследникът на Ламбо е приключил главното си обучение по медицина, което му дава право да отвори собствен кабинет. Владимир ще направи това, като ще дели кабинета си със собствен сътрудник. Междувременно ще продължи образованието си, този път като специализация. Областта, в която Данаилов-младши е решил да се развива, е нефрология - дял от медицината, занимаващ се с бъбреците. 

" Очаквам с неспокойствие първия си трудов ден. В началото ще съм общопрактикуващ доктор, въпреки че съм се насочил към нефрологията. Притеснен съм, само че и щастлив, че към този момент ще мога самичък да слагам диагнози и да церя пациентите си. Татко щеше да е доста горделив с мен, тъй като постоянно е мечтал в нашия жанр да има доктор Данаилов ", сподели Влади, който до неотдавна беше в България. Той си пристигна у нас, с цел да види плана за монумент на татко си, напомня " България през днешния ден ".

" Не съм доста наясно дали се съумея да си дойда декември, когато е годишнината от рождението на татко ми, по тази причина взех решение да свърша тази работи през двете седмици, в които съм тук да видя майка ми и да се срещна с документите за паметника. Той е доста прекрасен и се веселя, че хората са съгласни да го има ", сподели още Владимир.

Колкото до това дали ще се върне за непрекъснато в България, когато приключи докторантурата си, синът на Данаилов е безапелационен: " На този стадий не виждам по какъв начин ще се случи да се върна. Дължа може би повече от 300 000 $ за образованието си. Нормално е в Щатите да имаш заем за обучение, а по-късно като започнеш работа, да го изплащаш. Ако се прибера тук в България и работя като доктор, няма по какъв начин да върна парите по заема. Иначе до момента в който учиш медицина, нямаш време в Щатите и да работиш, това редом не се случва ", безапелационен е синът на Ламбо.

Докато бе у нас, 35-годишният наследник на Мастера се срещна и с дъщерята на племенницата на Ламбо - режисьорката Росица Обрешкова - Стефания, както и с Кати, внучка на сестрата на Ламбо - Росица. " Много приятни срещи бяха и за мен с двете девойки. Все отново сме една кръв ", засмя се Данаилов. Той добави още и че няма ден, в който да не му липсва починалият му татко Стефан Данаилов. " Имам изключително отношение към гибелта, помирявам се с нея, само че в това време няма по какъв начин да не ти е тъжно за близки и обичани хора, когато си отидат. А татко ми беше популярен човек, освен за мен и майка ми, а и за хората ", споделя Влади Данаилов.

Само преди ден пък завърши третото събитие - " Ламбо сафари " - посещаване на знакови за артиста места. То още веднъж стартира от Народния спектакъл и бе водено от племенницата на Ламбо - режисьорката Росица Обрешкова. Събитието е част от всички празнувания за рождения ден на артиста, който, в случай че беше жив, на 9 декември щеше да навърши 80 години. Очаква се спектакъл на негово име, филм, ария, книга и огромен театър от неговите осем випуска възпитаници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР