Синът на противоречивия бразилски президент Жаир Балсонаро стана обект на

...
Синът на противоречивия бразилски президент Жаир Балсонаро стана обект на
Коментари Харесай

Фалшиви новини: Синът на бразилския президент публикува лъжлива СНИМКА на Грета

Синът на спорния бразилски президент Жаир Балсонаро стана обект на рецензия, когато разгласява фотография на младата активистка за климата Грета Тунберг, обработена с Фотошоп.

По-конкретно, Едуардо Балсонаро разгласява в своя Туитър фотография на Грета по какъв начин закусва, до момента в който небогати деца гледат през прозореца на влака й.

В истинската фотография Грета Тунберг е снимана по какъв начин се храни във трен, а през прозореца се вижда гора. Снимката, която е оповестена в профила й в Туитър, е с къс текст „ Обяд в Дания “.

Но вместо гората Балсонаро благодарение на Фотошоп добавил фотография на небогати деца, след което разгласил обработената фотография в Туитър и написал: „ Ти открадна детството ми, споделя момичето, финансирано от Отвореното общество на Джордж Сорос “ написа Нова Македония.

След това известие Балсонаро-младши стана обект на рецензии. Бразилска сенаторка му написа, че неговата обява е доста безотговорна и затова ще обмисли дали да прегледа молбата му за поста на нов бразилски дипломат в Съединени американски щати.

„ Фалшивите вести през днешния ден са злото, с което би трябвало да се борим във всяко демократично общество в света “, написа тя.

Тя добави, че чака Балсонаро да се извини на Грета Тунберг, Бразилия и другите страни, упоменати в неговото известие.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР