Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, заведе

...
Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, заведе
Коментари Харесай

Синът на Байдън заведе дело срещу данъчната служба на САЩ

Синът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - Хънтър, заведе дело против Службата за вътрешни доходи (IRS), като твърди, че данъчните му заявления са били нелегално разкрити от работещи в нея информатори, съобщи Ройтерс.

Съдебният иск, подаден в окръжния съд на окръг Колумбия, се концентрира върху изказвания, направени от чиновниците на данъчната работа Гари Шапли и Джоузеф Зиглър в изявленията за медиите на фона на дългогодишното следствие на републиканците в Камарата на представителите на Съединени американски щати по отношение на налозите и бизнес покупко-продажбите на Байдън-младши, съобщи Българска телеграфна агенция.

Петдесет и три годишният Хънтър Байдън е в центъра на политически въртоп, защото конгресмените републиканци водят следствие за импийчмънт против татко му, фокусирано върху хипотетичните връзки сред неговите бизнес покупко-продажби и политиката на Джо Байдън по времето, когато бе вицепрезидент от 2009 до 2017 година. Досега те не са показали доказателства, които демонстрират, че Джо Байдън се е възползвал от бизнеса на сина си.

Белият дом отхвърля да има каквито и да било нарушавания.

Хънтър Байдън е първото дете на настоящ президент на Съединени американски щати, на което бе повдигнато наказателно обвиняване. Миналата седмица прокурорите му повдигнаха три обвинявания, свързани с това, че е излъгал за използването на противозаконни опиати, когато е купувал огнестрелно оръжие. Хънтър и прокурорите по-рано бяха стигнали до съглашение той да признае виновността си по обвиняванията за налозите и противозаконното владение на оръжие, само че то се провали.

Новият иск се отнася до " повече от 20 предавани в цялата страта без утвърждение от Конгреса телевизионни изявленията и многочислени обществени изказвания " от страна на Шапли, Зиглър и техните юристи за Хънтър Байдън. Шапли и Зиглър дадоха свидетелски показания пред Конгреса на Съединени американски щати по отношение на хипотетична политическа интервенция в следствието на Службата за вътрешни доходи за налозите на Байдън. Министерството на правораздаването отхвърли каквато и да било сходна интервенция.

Хънтър Байдън желае по 1000 $ за всяко неразрешено откриване на информация за данъчните му заявления, наред с декларация и проект за сигурност от службата, условие на достъп до свързани с налозите му документи и други облекчения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР