Синът на Михаел Шумахер – Мик, призна, че пробивът му

...
Синът на Михаел Шумахер – Мик, призна, че пробивът му
Коментари Харесай

Малкият Шумахер: Трябваше да си сменя името

Синът на Михаел Шумахер – Мик, призна, че пробивът му в другите категории на моторните спортове не е бил лесна задача точно поради семейството, която носи. Младият играч призна, че в по-ниските класове е предпочитал да се състезава под друго име, с цел да не бъде наблюдаван под лупа като правоприемник на 7-кратния международен първенец във Формула 1.

„ Сега бих споделил, че то (името – б.р.) е по-скоро преимущество за мен”, съобщи 20-годишният гений, който понастоящем е част от младежката стратегия на Ферари и кара за Према във Формула 2.

„ Преди да стигна до Формулите, постоянно използвах името на майка ми или изписвахме просто „ младши”. Това спомогна на цялата нервност да понамалее и да ми даде време да се развия. В мига, в който доближих до Формулите, беше добре да помисля да сложа същинското име върху колата.”

„ Дали с майчиното име върху колата съм карал с повече независимост? Не бих споделил. Когато се правеха фотосите, постоянно бях индивидът, който учтиво молеше да не се написа същинското ми име, с цел да защищавам персоналното си пространство. Това ми разреши да се изучавам със своя лична скорост. Беше положително за мен.”

„ Наистина добре ми подейства (преминаването към неговото лично име – б.р.). Имах няколко много забавни първи уикенда във Формула 4, като завоювах още първото си съревнование – не би могло да бъде по-добре. В идващите три старта пък направих 2 катастрофи”, с усмивка напомни Мик Шумахер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР